Veckans ordspråk, rid-edition

Solen fortsätter skina på oss och små bäckar av vatten visar att snön smälter trots allt.

Ridningen för Vignir har gått bra men det är svårt att rida ibland alltså haha. Innan våren är över ska jag banne mig sluta tänka så mycket och bara börja rida ordentligt! Man kan ju tycka att jag borde vara över mes-ridningen nu 😉 Iallafall, Lydia har varit jätterolig att rida och det verkar som att jag ska ha henne på töltprovet i slutet av maj – som jag bestämt mig för att göra så **** bra, haha! Fokus idag och igår har varit att kunna jobba med lite flyt. Kunna inverka utan att tempot eller energin störs, släppa handbromsen helt enkelt. Den där handbromsen verkar ha rostat fast på mig hehe. Fick iallafall beröm för min sits, men ibland använder jag kroppen lite tokigt utan att jag tänker på det. Något jag ska försöka ta med mig är: ”tänk inte på vad hästen gör, låt hästen tänka på vad du gör”. Passande för en ryttare som mig 🙂


Lydia igår.


Nu syns det dåligt, men tiden är här! Tiden där några går runt i t-shirt och andra i dunjacka 😉 Vår i Jämtland.

I förmiddags var Ingebjörn i stallet och gav Samba lite nålar och knakbrak 🙂 Sedan förra gången har hon blivit rakare i ryggen men är lite stel i bakkärran, vilket jag också upplevt. Jag tränar henne så varierat jag kan men med all snö så har miljöerna varit begränsade då skogsstigar är igensnöade och bommar begravda t.ex. Men vi tränar på så gott vi kan! Ska försöka spara ihop till ett equiband också som jag gillar att använda.
Förövrigt så börjar Samba sakta men säkert tappa sin övervikt. Mycket kvar men banta gör man inte på en dag 🙂

Imorgon seminarie om lastning, sedan helg! Är så ridsugen att det kliar i hela kroppen men det lär bli mest plugg. Finvädret måste njutas av iallafall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *