Unghästblock, check!

Examinationen med sina fyra moment är avklarad och godkänd! Känns lite märkligt. Åtta veckor har gått galet fort och med all tid och energi man lagt ner på sin unghäst så är det lite tomt. Kaisa åkte hem igår, tisdag, efter att jag visat ägaren hur vi jobbat ihop. Roligt att skicka hem en nybliven ridhäst till en nöjd ägare 🙂

Den första delen vi skulle visa var handhäst. Det snöade väldigt mycket så det var svårt att se vägen hehe, allt var vitt! Men det gick bra tycker jag och Kaisa följde som en stjärna i skritt, tölt och galopp. Jag red nog lite långsamt bara men ska vara nöjd ändå, det finns ju alltid saker att förbättra. Godkänt och examinatorerna var nöjda med hur jag lade upp det. Jag tänkte nämligen först byta sida på Kaisa uppsuttet, men med alla kläder och i snön så hoppade jag av istället för säkerhets skull.

Ner till stallet sedan och byta till repgrimma. Longering var andra delen att visa och examinatorerna tyckte jag hade en bra plan. Jag visade först ”vanlig” longering med först skritt och sedan öka i båda varven. Jag jobbade även på en mindre volt för att lösgöra Kaisa och flyttade bog och bakdel, backade och flyttade åt sidan.

Sist visades ridning och samtidigt häst vid hand. Jag började med att leda på båda sidor, stanna, backa, springa. Visade sedan när jag ledde Kaisa bakom mig och gjorde samma saker. Efter uppställning och kort presentation hoppade jag upp och visade hur jag brukar rida Kaisa. Vi börjar på volter där jag flyttar henne åt sidan för att sedan rida tölt lite kors och tvärs över hela ridhuset. Innan galopp rider jag på en stor volt och lösgör innan jag driver när jag rider mot väggen. Godkänt det också 🙂

Det var en ganska lång dag plus att vi alla red på examinationer för ridledare och ridlärare 1 på förmiddagen. Är nöjd med Kaisa som jobbade på trots allt hit och dit och att jag kunde visa henne precis som vi tränat innan.

Nu ska vi rida ”på riktigt” igen, hehe. Nästa examination i ridkursen är i slutet av terminen. Så nu är det dags att räta upp sig i sadeln och rida fint igen 😉 Men har ju kvar min egna fantastiska lilla (stora) häst. Samba var helt underbar igår!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *