Examinationer

Två examinationer gjorda den här veckan 🙂 I måndags tappsko-prov teoretiskt och praktiskt. Att dra av, rikta och slå på sko gick bra men det skriftliga kändes svajigt. Har inga ursäkter, jag har helt enkelt litat på mina hovslagare för mycket 😉 Får se om det blir godkänt. I tisdags examinerades vi i undervisningsmetodik, den gick bra och jag blev godkänd. Har dock redan gjort den så får nöja mig med ridledar-diplomet jag redan har 😉

Vädret hittills har varit amaaazing den här veckan, men kall! Strålande sol men när jag startar bilen på morgonarna (mornarna? morgnarna?) så har den sagt att det varit någonstans mellan minus 26 och 31, hehe. Solen värmer dock så på dagarna är det riktigt härligt.


Thengill njuter i lösdriften.

Det närmar sig också examination för unghästarna. En och en halv vecka kvar cirkus! Kaisa går bra, vi har ridit själv i ridhuset och idag tog jag henne som handhäst med lilla Ymir i det härliga vädret. Det känns ganska lugnt inför de momenten vi ska visa, men hästar är ju hästar så det är bara att hoppas på att inget knäppt hinner hända 😉


Nackdelen med Kaisa är ju allt HÅR! Vita, låånga hårstrån öööööööverallt, alltså ÖVERALLT! Haha jag kommer bära med mig Kaisa-spår till 2025.

Nu ska Samba och jag bli skogsmullar också, uteritter kommer vara fokus så att hon bygger upp kondis och styrka (och kanske blir av med ”några” kilon) (det vill säga, hoppas många kilon hehe). Nya framskor idag och imorgon bakskor. Var ju som sagt lite kallt dock, så för att tina hovarna åkte hårblåsen fram, på riktigt alltså haha. Inte lätt jobb, hovslagare.
I skogen ska vi också glänsa! Fick äntligen min nya sadel idag wihooo, min favoritmodell hrimnir pro 🙂 Tänkte faktiskt försöka ta hand om den också, så har smörjt in den noga noga. Brukar inte vara den bästa på den punkten direkt.

  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *