Tappsko, igen!

I måndags blev det lite mer skoning än jag hade tänkt hehe. På morgonen har vi ju lektion i hovslagarhallen och den här veckan är sista träningen innan provet. Vi drog av, riktade och slog på sko på fram- och bakhov. Fram är lättast, har inte riktigt fått tekniken för att få bakhoven att ligga bra på benen! Det gick bra iallafall. På kvällen när jag kom till Samba så såg jag att hon hade dragit av den andra framskon, så det var bara att leta reda på skon och slå på den igen. Samba var jättesnäll med mig som tur var 🙂 Hennes hovar växer som ogräs! Riktigt fina hovar men de växer lite på höjden istället för att bli långa och nu är det dags för nya skor. Hade dock hoppats på att dom skulle sitta kvar iallafall en vecka till, då hovslagaren såklart inte är hemma hehe.

Kaisa fick på sin tappsko i måndags också så vi har ridit på. Är mest i stora korallen nu ensamma, då hon kan behöva lite självförtroende utan att ha mentalt stöd i form av en annan häst eller människa hehe. Hon är jätteduktig och vi tränar på att lyssna för alla hjälper och att svänga.

I helgen ska jag vara i stallet och så ska jag plugga! Tappskoprovet på måndag och mineraluppgiften fick vi utdelad igår. Vi ska också läsa några artiklar inför en föreläsning.
Beteendetentan fick vi tillbaka igår och jag fick nästan full pott, ett fel! Så det var ju skönt 🙂 Den satte avslut på den delen av HBH-kursen. Kvar är genetik/avel och stallmiljö, och mineraluppgiften då. Hejaheja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *