Stora steg!

Båda mina bebishästar har tagit ett stort steg idag! Kaisa har longerats med ryttare för första gången och jag och Samba red helt själva i korallen!

Dagen började med ensamträning för Kaisa i stallet. Hon fick stå inne medans vi på jouren mockade och sopade. Lite småjobbigt men hon verkade märka att det inte är katastrof 😉 Efter jouren gick vi ut till korallen och longerade och tränade grunder som att flytta bakdel och böja halsen. Sedan kom min klasskompis Linnea och hoppade upp! Inga problem alls 🙂 Jag valde att stå på marken då jag och Kaisa inte jobbat ihop så länge, jag ville att hon skulle få exakt samma signaler med ryttare på som hon fått utan, så det blir en trygg situation. Jag kommer låta någon annan stå på marken lite senare, så hon kan arbeta med flera olika personer.


Så fin morgon!

Efter lite plugg och lunchfodring så åkte jag till Samba. Har inte hunnit åka dit sedan i söndags så fnulade lite på vad vi skulle hitta på, men bestämde mig för att göra samma som i helgen för att kolla av lite. Longerade alltså med full utrustning och vi pratade helt samma språk! Stod sedan en stund och funderade, ska jag hoppa upp? Jag hade nämligen inget mänskligt sällskap men visste ju att Samba kan det som behövs. Så jag hoppade upp! Vi gick fram i skritt och trav, stannade och bytte varv flera gånger helt själva! Blev så glad att jag log hela vägen hem sen 🙂 Nu ska jag komma på lite andra saker att hitta på, så hon får vila kroppen lite. Sedan ska vi börja rida ut med sällskap. Tar det lugnt med Samba, vi har ingen tidspress och jag vill ge henne tid att bygga upp en stark kropp och ett starkt sinne!


(Bild två från i söndags)

Tänk vad fattigt livet skulle vara utan hästar! Nu ska tant Fanny pyssla klart det sista för dagen och sedan gå och sova, upp sex imorgon för att ha jour!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *