Pigg och glad!

Inte bara hästarna som är positiva, jag har mycket roligt nu med bebishästarna som är så roliga att jobba med. 🙂

Var (äntligen) till stallet i torsdags kväll efter tre dagar hemma och Samba såg ut att vara glad att se mig! Ropade och hon kom fram i hagen, såg lite chockad ut hehe men var på bra arbetshumör. Hon fick springa i paddocken och sprang det gjorde hon. Glad att hennes energi riktades framåt och inte åt att vara distraherad. Vi började även smått med ”crunches” eller core stabilizer/back lift (tipsar om https://www.intrinzen.horse/ för intressant läsning!).
Igår jobbade vi med grunder i korallen och ska fortsätta i helgen, planerar att ordna någorlunda stopp och svänga snart så vi kan rida iallafall i paddocken utan hjälp.

Kaisa har jag löslongerat två gånger i korallen nu, en gång med sadel på. Vi gick till Ulf för att ta bort eventuella vargtänder, men det behövdes inte. Ska jobba med henne i helgen och sitta upp om jag känner att det är läge, har hoppat och hängt över henne och hon verkar inte bry sig – typ alls!
Ska också klippa henne lite då pälsen passar ett klimat på nordpolen 😉 Riktigt så kallt har vi inte, och nu när hon står på box och ska arbetas en del så är det mest schysst mot henne att öppna jackan lite. Risken finns att regnskållor/streptotrikos uppstår och det undviker man ju om det går.

Annars ska jag plugga och försöka laga lite mat inför veckan. Varit ganska dålig på den sista punkten ett tag så ska vara smart och förbereda det jag kan så jag äter riktig mat och inte nudlar varje dag 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *