Lektionsfri onsdag

Igår gjorde jag en lista på trök-saker att ta tag i idag. Allt avklarat utom en sak, som var att åka till Samba. Saknar henne!! Men imorgon ska jag dit, punkt.

Börjat med Kaisa lite smått igår och idag. Börjat på steg ett för att lära känna henne lite och se vilken nivå hon är på. Oavsett nivå på häst så är det ändå alltid bra att se till att det absolut mest grundläggande sitter. Uppstår problem så är det också väldigt händigt att kolla av hästen steg för steg, då vet man vart man ska börja för att hantera problemet! Om hästen gör något annorlunda eller oönskat, så är det oftast bara ett symtom på själva orsaken.
Iallafall! Upplever att Kaisa är väldigt välhanterad och hon är positiv till uppgifter. Jag brukar alltid föredra ohanterade unghästar, då de är lätta att kommunicera med samt enkla att forma. En unghäst som är mycket hanterad men på ett tråkigt sätt blir ofta lite ovillig eller trotsig och svåra att arbeta med. MEN alla de unghästar vi fått till skolan nu är väldigt trevliga och välhanterade från början, det ger bra förutsättningar för inridning och träning. Det blir roliga veckor framöver 🙂


Får intrycket av att hon tänker ”jaha vad gör hon nu den där människan? Det blir nog kul” 🙂


Snö finns det gott om också. Snöat och stormat i tre dagar nu. De snödrivor som bildats av snön är nästan lika höga som mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *