Rolig skoldag

Kanske var jag bara på bra humör, men den här veckan fick en bra start med roliga lektioner! Trots storm 😉 Det var ju varning för stormen Cora här för någon vecka sedan, men idag blåser det bra mycket mer faktiskt. Det gäller att hålla i hatten!

Inom kursen hästens biologi och handhavande så kommer vi den här perioden ha skoning/hovvård. Det är tappskokompetens som gäller och så kommer vi ha en tenta på teori om saker vi går igenom på lektionstillfällena. Jag fick tappskokompetens på gymnasiet, men det passar bra med uppfräschning på den punkten.
Idag hade vi teori om vanliga hovsjukdomar och skador så som bärrandsröta, sömstick/tryck och fång. Hovslagaren har såklart en stor roll i det hela om något händer, men som hästägare gäller det att ha koll på hur man sköter om skador eller sjukdomar.


Vi fick sällskap av Ben en stund 🙂


En av dessa hovar har ett ganska allvarligt fel (antagligen anledningen till att hoven står på bordet och inte i stallet), ser ni vilken? 🙂

På eftermiddagen besiktade vi unghästarna som nu alla är här. Kollade på hull, päls, tänder och hovar. De släpptes även i ridhuset i omgångar så att vi kunde bedöma lynne på ett bättre sätt samt se hur det rör sig och alltså vilka förutsättningar hästen har. Alla verkar vara väldigt trevliga och hanterbara. En fördel när man ska rida in en häst på bestämd tid!


Två av hästarna. Skimmeln har just nu titeln skolans sötaste häst. När hon var i ridhuset gick några gymnasieelever igenom på läktaren och ett högt ”aaaaaw” hördes 😉

Ta det lugnt i stormen nu! Samba får vila idag, har ridit henne tre dagar i rad nu. Har inte heller jättelust att köra när det blåser upp snödrivor på vägen. Det får bli en pluggkväll istället!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *