Jag har köpt häst!

Under hösten som gått så har det långsamt närmat sig, och nu kan jag äntligen säga att jag för andra gången är hästägare! Nästan på pricken sex år efter att jag fick Hugur.

I början av hösten togs Samba hem från sommarbetet. Hon har stått på gården under tiden jag jobbade men då som en lite skygg tvååring, så som dom ska vara 🙂 Iallafall, när hon kom tillbaka i höstas så tittade jag lite närmare på henne. Har ridit syskon på både mammas och pappas sida som jag gillar och Sambas form tilltalade mig. Sa till Camilla att jag tyckte om Samba och hur hon såg ut. Pratade lite löst om att jag kanske får ta och köpa henne 😉 Och så blev det ju, fick ett prisförslag av Hjalti som stod som ägare som jag accepterade och började då förbereda Samba för köp.
Det som tog lite tid var att försäkringsbolaget krävde besiktning med böjprov om hästen var äldre än två år, så jag fick förhålla mig till det och alltså träna den då knappt hanterade Samba för att springa fram och tillbaks och böja benen i knäppa vinklar 😉 När jag kände att vi var redo så åkte vi till Wången för att besikta. Då smällde mammahjärtat av av stolthet kan jag säga, haha! Gick rakt på transporten, longerades, sprang och böjdes och petades på och var hur cool som helst.

Jag har hittills suttit på Samba tre gånger och hon är jättehärlig att sitta på! Stor med mjuka, fina gångarter. Ser fram emot att fortsätta med henne efter jul!

Har haft tankar fram och tillbaks på häst ett tag, men jag tror inte riktigt på det här med att leta hehe. Jag har så svårt att fastna för hästar snabbt. Samba dök upp vid rätt tillfälle helt enkelt, så tänkte att det är absolut värt att satsa på. Samba blir min för helt egna, sparade pengar vilket gör det lite extra stort!

Samba från Heden 1 är född 2014. Efter Reynir frá Hólshúsum och Perla frá Tjörfastödum. Stor, svart och vacker!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *