Besök från Island

Igår fick vi hippisar en julklapp 🙂 Anton ’Toni’ Pall Nielsen kom till Wången och hade lektioner för oss. Kan säga att studiemiljön var helt okej, satt i ridhuset en stund och pluggade när de andra red 😉

Min klass red på eftermiddagen. Jag och Ymir fick till en riktigt fin framåtbjudning och bra takt i tölten. Det var väldigt passande med isländsk input, jag tappar den stilen väldigt lätt. Toni frågade oss vad vi gör när hästen går bra, helt perfekt. Jo, ingenting! Skönt att höra, jag vill ju gärna inte behöva göra något 😉 Rid och gör en sak i taget. När hästen gör det den är ombedd att göra – sluta inverka! Lyssna på hästen och vad den säger till dig.

På måndag är det dags för ridprovet. Alltså tre ridpass har jag på mig att få till det 😉 Mitt största problem är att vi har tappat traven lite efter att vi har galopperat. Alltid spännande att rida islandshäst, var inte så säkra på att de alltid har fem gångarter. Ibland kan det vara sju, och ibland har du bara tre. Det gäller att planera väl, min planering har uppenbarligen haft lite brister, hehe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *