Pass, tjohoo!

Häst på skoltid och häst på fritid och hästjobb lite då och då. Är man nördig eller är man nördig?
Den här veckan är ganska chill, då det är mycket tid för eget arbete. Då går det att lägga upp dagarna som man vill (alltså, ta hästeriet på dagen när det är ljust och plugga på kvällen när solen gått ned). Prio ett är den där kraftfoderuppgiften som pågått i vad som känns som en evighet. Det svåraste nu såhär i början av utbildningen är inte vad man skriver, utan hur. Därför är jag tacksam att lärarna är snälla med uppgifterna som delas ut 🙂

Vi tränar på med våra ”träningshästar” i klassen. Ymir och jag fokuserar mest på att ha en bra kontakt mellan hand och skänkel. Camilla hoppade upp en liten stund idag och red då det kändes sådär när jag red själv i måndags. Vi konstaterade att jag, som vanligt, är lite för puttinuttig och behöver rida mer effektivt 🙂
Roligt är dock att traven och galoppen är på gång. Vi har inte tränat mycket alls på det, mest tölt och skritt faktiskt. Men ju mer lösgjord han blir i de lätta gångarterna, desto mer styrka har han inför de svårare.
Vi la även två passträckor (tjohoooooo!!), en i varje varv. Vi ska nämligen starta i Wångenmästerskapen som gymnasietreorna anordnar. Jag och Ymir rider femgång 😀


Trött nallebjörn.

Har även jobbat lite smått med en liten (inte jätteliten) svart 😀

Imorgon är det en kort lektion och efter det ska jag rida, rida, longera(ish) och plugga. Tror också jag ska kila in på ica och köpa chips 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *