Ridning för Vignir

Igår och idag har Vignir varit på Wången och hållit lektioner för oss hippisar. Vi i ettan red bara idag dock.

Det gick sååå bra! Ymir känns så väldigt fin och fräsch och nu har det blivit bekräftat även av Camilla, Vignir och Ullis, väldigt roligt hehe 🙂
Tydligen så vrider jag axlarna när jag rider på volt, med andra ord sitter jag inte mitt över hästen (aaah ajabaja). Det var väldigt svårt att korrigera på volten så jag fick göra en övning som var mitt i prick; bakdelsvändningar (-ish) i samlad skritt lite hit och dit. När jag gjorde detta så kunde jag verkligen tänka steg för steg vad jag behövde göra och i vilken ordning. Det var jätteroligt att se hur Ymir sedan kunde korta och länga överlinjen men behålla samma takt, tempo och bärighet. Det finns en superbra film på en dressyrhäst som gör detta jättebra men kan såklart inte hitta den, hehe.
Med den här övningen så kände jag väldigt tydligt vad som hände både i min och Ymirs kropp. Han var helt slut efteråt 😉


Blev så glad av att rida idag, när det gick så bra!

Innan jouren hann jag med Spegill, hästen jag rider åt en gymnasietvåa. Med inspiration från lektionen så testade jag lite samma sak. Det gick bra, rolig häst att rida 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *