Snubblig stor häst (varning för känsliga)

Såhär fint var det igår när jag gick till Wången för att pyssla lite 🙂

Och imorse snöade det, ish! Lite vitt var det på backen men det smälte bort och lämnade en kall, rå dag efter sig. Fick gott gå till skolan idag också. Har fortfarande sommardäck 😉

Ny vecka nya händelser. En häst hann vi med på morgonen i veterinärrummet. Hästen hade snubblat och dragit på sig två otäcka sår. Han fick lugnande och smärtstillande innan Ulf började göra rent noggrant för att sedan göra ett försök på att sy. Väldigt knepigt ställe att ha en sårskada på! Tänk hur mycket hästarna rör på knät liksom, tursamt nog så var det iallafall ingen led i fara. Ordentlig bandagering så att det sitter bra och skyddar och boxvila för stackaren tills det läkt ihop lite.
Lägger in bilder, så jag varnar dig om du är känslig för snusk 😉


Ett litet och ett stort. Det lilla gjordes rent bara och rakades omkring. Det större behövde mer behandling.


Rengjort och sytt så gott det går för att försöka gynna läkningen.


Det var inte lätt att gå till stallet igen för hästen 😉 Bandagerat hela benen för att hålla det på plats. Över såret ligger en kompress, sedan bomull med bakteriedödande. Med bandagets värme tillsammans med bakteriedödande så bildas en dålig miljö för bakterier. Det kommer sitta kvar några dagar för att behålla värmen, och så plockas det av för att kolla läget senare. 

Efter den lektionen så träffade vi Anna-Lena Holgersson från SLU, sedan lunch, sedan träff med rektorn och sist ridning. Nu måste jag tyvärr (för min del) gå över till att plugga. Skulle faktiskt hellre kolla på en film under täcket 😉 Men vill vara klar med det jag kan innan nästa vecka, då vi ska ut och fara då.

Ha en bra kväll och vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *