Idag fick vi sol!

Galoppfattningar. Hur gör man egentligen? Vi fick känna efter på dagens ridlektion. Själv driver jag in i galopp med inner skänkel. Jag måste också vara noga med att inte fastna på inner tygel. Galopp tränar jag alldeles för lite och galoppfattningarna blir ofta ganska slarviga. Ska bli bättre på det 🙂
Innan vi slutade så gjorde vi en annan variant än våra egna. Rida lätt i trav, byta diagonal och sedan rida lätt in i galoppen. Det finurliga med det här är att det är väldigt svårt att få fel galopp 😉 Om man sitter ned på ytter sittben i traven så fattar man galopp när hästen har ytter bakben i marken, alltså det ben som ska starta galoppen. Förstår man den förklaringen?
När vi sedan kommit fram i galopp på det sättet så red vi lätt i galopp. Jag red Hella, som har nära till pass, så det var svårt att hitta rätt läge där jag inte störde henne för mycket.
Är väldigt nöjd med dagens lektion och är glad att jag red Hella idag 🙂

Efter ridningen har jag pluggat. Foder i alla dess former och egenskaper. Igår fick vi en kort introduktion på en kraftfoderuppgift. Inte min starkaste sida, så jag antar att jag kommer lära mig en hel del 😉


Sällskap när jag pluggade en kortis innan ridningen. Efter ridningen blev sällskapet inte lika mysigt… 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *