När man längtar till att spendera helgen på skolan

På torsdagar är det hippologisk baskurs som gäller. Den är på förmiddagarna och hålls i form av föreläsningar, men på grund av den lilla klassen jag går i (sju är vi) så blir det ofta roliga samtal också. Kursen innehåller lite allt möjligt, hittills har det handlat mycket om historia och hästens roll i samhället genom tiderna samt en del om till exempel arbetsmiljö och lagar. Våran lärare Thord är väldigt bra på att prata och kan väldigt mycket. Jag och en vän (som gått hippologprogrammet samtidigt som jag gick gymnasiet) har en teori om att han har en tidsmaskin i sitt vardagsrum 😉

När skoldagen var slut gav jag skolhästarna lunch och satt sedan och pluggade fram till eftermiddagsjouren. Innan jag åkte hem borstade jag på Hella och putsade mina ridstövlar. Vem kunde tro att dom faktiskt var svarta? 😉


”Fannys heliga vatten” aka pälsglans 🙂

MEN hörni! Imorgon börjar en riktigt rolig helg. Wången får besök av Angelo Telatin vilket känns lite som en once-in-a-lifetime-grej. Vi kommer få se föreläsning, clinics och privatlektioner och jag är nästan löjligt taggad!
Såhär presenteras Angelo på Wångens hemsida:
”Från vetenskap till praktik. Angelo undervisar om hästens beteende, inlärningsförmåga och träning på Delaware Universitet (USA) och är huvudansvarig för den praktiska hästutbildningen. Han är också styrelsemedlem i ISES (International Society for Equitation Science).”
”“Back to basics” – lär dig hur inlärningsteorin är involverad i allt du gör med din häst och hur det kan effektivt användas inom träningen för att förbättra prestation och säkerheten oavsett om du fokuserar på dressyr, hoppning, körning, western eller frihetsdressyr eller vill förbereda din häst inför veterinärbesöket.”
Läs på Wångens hemsida om evenemanget eller Angelos hemsida för mer information.

Sa jag att jag är peppad? Haha. Det känns som att det här kommer vara heeelt i min stil 🙂

Några korta youtubeklipp att roa sig med 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=KIzZnwqlNng
https://www.youtube.com/watch?v=zAoHhUr7dQw
https://www.youtube.com/watch?v=PMW8XfUtTcc
https://www.youtube.com/watch?v=4ZTojpgvxVE


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *