Mystiska drömmar och morgontrötta hästar

Jag vaknade direkt ur en dröm imorse, ni vet en sådan där dröm som är så konstig att man vaknar lite i chocktillstånd. Det jag kommer ihåg är att jag körde runt i min bubblis (en bil, för er främlingar 😉och vägen tog aldrig slut. Jag körde och körde men visste inte vart jag befann mig eller vilket håll som var det rätta. Ibland kom det väldigt skarpa kurvor där det var snö (???) och så någon sjö här och där. Det jag också pysslade med i drömmarnas värld var att flyga runt på en kvast, som Harry Potter gör alltså! Det gick fasligt fort och högt flög jag. Någon jagade mig så jag tänkte att om jag dyker rätt ner i en sjö så blir jag av med min förföljare. Haha, ni hör ju, jag vaknade och tänkte ”vad i hela fridens namn drömde jag nyss?”.

Men jag och bubblis hittade utan problem till skolan och jag behövde inte greppa en sopkvast i stallet för att fly en förföljare 🙂
Dagens lilla guldkorn varje gång jag har jour är när man öppnar stalldörren på morgonen och hör hästarnas dova mullrande och ljudet av att några reser sig upp. Också när man tänder lyset och hästarna kikar ut ur boxarna och blinkar väldigt.


”Oj vad ljust det blev”

Dagens enda lektion var ridlektion som började kvart över två på eftermiddagen. Jag var duktig och gick direkt från stallet på morgonen till cafeterian, så satt jag där och pluggade på lite diverse fram till dess.

Ska försöka fatta mig lite kort om ridlektionen så det inte blir allt för mycket text, hehe. Vi tränade på skänkelvikningar. Ja men det är ju lätt kanske någon tänker nu, men öööh – nä 😉 Helt korrekta övningar var inte målet direkt, utan mer att hitta flytet och behålla rytmen innan, under och efter skänkelvikningen. Det gäller också att ha hästen ”i formen” och inte låta någon del flyta iväg (rider vi i sjön? Vilket konstigt uttryck, jag får hitta något bättre sen).
Just nu skulle jag vilja spendera ungefär fem timmar om dagen i flera veckor på att träna bara på det allra enklaste – stanna, svänga, flytta. Det är lite den nivån av nördighet jag känner att jag är på just nu 😉 ”Fröken kan vi träna på att stanna och svänga idag bara?” .


Kristall som jag red på dagens lektion. Borde jag kanske bli häst-hår-stylist? Hehe…

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *