Grupper hit, foder dit och så lite hästmys på det

Kan vara för att jag nyss kommit igång, men det kliar lite i fingrarna över att blogga måste jag säga. Vi får se hur frekvent det blir helt enkelt 🙂

Som jag trodde så var föreläsningen om grupper och grupprocesser väldigt rolig. Några tycker nog att pedagogik är ett väldigt flummigt ämne, men jag gillar flummigt 😉
Vi har hittills pratat en del om vad det finns för olika sorters grupper, vilka roller individer har i gruppen och varför, vad som påverkar gruppers funktion o.s.v. Det finns mycket mer att reflektera över än vad man kanske tror, intressant att se ”vardagliga” ämnen på ett annat sätt. Pedagogik handlar såklart mycket om kommunikation, och kommunicera gör vi ju hela tiden 🙂
Jag gillar att diskutera och analysera, se saker från olika synvinklar. Inte min cup of tea att läsa om och lära sig saker som ”bara är så”. Matte kan faktiskt slänga sig i väggen ibland, det går ju inte att fråga sig varför det är så. Det bara är som det är. Jag har nog skräck för matematik!

Efter lunch (med efterrätt, bullar kvar från gårdagens besök av SLUSS – mums) hade vi lektion där vi fortsatte prata om foder. Många fodermyter slås det hål på, undrar vart allt kommer ifrån? Vi gjorde också hullbedömning på en travhäst och en islandshäst. Är jag partisk om jag tycker att islandshästar har den mest rimliga exteriören? 😉

Eftermiddagsjouren gick snabbt och smidigt. Jag stannade kvar en stund och delade man på min passhäst Hella. Inte så mycket man att dela egentligen, men jag tycker hon förtjänade lite extra pyssel 🙂

Nu är det soffläge som gäller. Det underbara med schemat vi har nu är att det finns mycket tid över, så att man kan lägga upp sitt pluggeri lite som man vill. Jag tar en liten paus nu då mycket proppades in i hjärnan idag, så tar jag förmiddagen imorgon till någon sorts uppgift. På onsdagar är det bara ridning på schemat 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *