Hej världen!

Dags att börja blogga 🙂 Jag har haft privata bloggar många gånger förut i tonåren men nu var det länge sedan. Har saknat det lite då och då men inte tagit tag i det riktigt, så nu är jag superpepp på att börja igen!
Det ni kommer få läsa här är om min tid som hippologstudent, jag går första året. Främst om själva skolan men även lite fritid och annat hittepå som jag får lust för.
Under fliken ”Vem är Fanny?” har jag skrivit lite om mig och vad jag gjort tidigare. Så om ni undrar vem tusan det är som skriver här så kan ni läsa där 🙂


Så här ser jag ut. Och så ser lilla Ymir ut 🙂

Så, vad sker i mitt liv just nu? Nu sitter jag i skolans cafeteria och väntar på att skoldagen ska sätta igång. Jag har stalljour den här veckan så jag var på plats i stallet strax innan halv sju på morgonen. Vi blev klara tio över åtta. Det är jag och tre tvåor från gymnasiet, bra grupp 🙂
Nu på förmiddagen har min klass en föreläsning på videolänk i kursen pedagogik i hästverksamhet. Grupper och grupprocesser står det på schemat, får se vad det handlar om. Intressant blir det garanterat, nu för tiden är det ju roligt att gå i skolan!
Efter lunch ska vi prata foder som ingår i hästens biologi och handhavande. Det handlar om hästens matsmältning, vad den behöver få i sig för att fungera till olika ändamål och lite annat. Vi har haft en dugga hittills om foderkemi och så finns en till att göra om utfodring. Vi ska också räkna ut en foderstat till valfri häst och lämna in, jag ska nog räkna på min häst Hugur som står hemma i Dalarna. Han är en riktig tjockis nu och behöver gå ned i vikt ganska rejält, han kommer nog få minsta möjliga högiva och kompletteras med halm. Eller det är iallafall vad jag misstänker, får se vad foderanalysen säger 🙂


Dagens väder sett från islandshästarnas hagar. Mulet och blåsigt, men det har slutat regna som det gjorde hela dagen igår. Finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder… eller? 😉

Nu ska jag börja röra mig mot klassrummet, vi hörs när vi hörs 🙂

2 kommentarer

  1. Måste ju vara den första att kommentera på denna blogg
    Jag är Fannys mamma o är otroligt stolt över min dotter. Minns dagen som igår då vi lämnade vår lillsnörpa på Wången för sin 3 år långa gymnasieutbildning, 55 mil hemifrån. Vi visste att det här var det rätta för Fanny men vi grät från Östersund till Sveg på hemvägen o våra hjärtan värkte av både stolthet o smärta. Fyra år har gått sedan dess o nu är du hippologstudent. Det är få förunnat att veta vad man vill här i livet men du har lyckan att ha funnit ditt kall. Vi älskar dig mer än du någonsin kan ana o kommer alltid att finnas där för dig o ser med spänning fram emot fortsättningen av ditt liv.
    Med all kärlek❤️❤️❤️

  2. Å jag som är ”granne” med Dina föräldrar kommer garanterat att följa din blogg
    och resa med studier och pållar också!!
    Lycka till!!:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *