Nyzeeländsk mjölkgård

Under terminen på Lincoln hann jag besöka en del gårdar av olika slag, både som en del av undervisningen men även på egen hand.

Då alla lamm föddes under våren hittade min rumskompis ett lamm som höll på att drunkna i en flod. Han lyckades rädda lammet som var väldigt undernärt och nerkylt, han lämnade sedan lammet på den närmsta gården han kunde hitta. De tog sedan hand om det, hon fick bo inomhus i badrummet där det fanns golvvärme och blev flaskmatad. Hon lyckades med nöd och näppe och en hel del hjälp att överleva och växte sig sedan ganska snabbt till ett stort, fint och nyfiket lamm.
När hon hade återhämtat sig och flyttat ut till de andra lammen kunde vi komma och hälsa på. Vi fick inte bara en härlig mysstund med alla söta lamm utan även från en drös av små kalvar. Gården var en i nyzeeländska mått mätt storskalig mjölkgård och vi fick möjligheten att titta runt på deras produktion. Vi hade även turen att pricka in mjölkning, eftersom att korna på de allra flesta nyzeeländska gårdar går utomhus året om så innebar mjölkningen att korna vallades in till mjölkkarusellen.
En mysig och kul ledig dag!

Här nedan kommer en liten bildbomb från gården.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *