Animal health

Animal health var en kurs som främst berörde produktionsdjur som hålls på nya zeeländska gårdar. Vi fick inblick i vilka viktiga sjukdomar som finns, hur dessa uppkommer, vilka symptomen som syns samt vilka behandlingar som finns. Föreläsarna tog även upp hur vaccineringar och immunsystemet fungerar samt hur kroppen tar upp olika läkemedel.

Detta var kanske den mest oorganiserade kursen här och den kändes lite spretig, kanske ingen som jag skulle rekommendera. Samtidigt var den väldigt intressant och jag känner att jag ändå har lärt mig en hel del.

I kursen hade vi en praktisk del eller laboration varje onsdag förmiddag där vi bland annat kollade på olika bakterieodlingar och deras respons till olika antibiotika. Vi hade även en praktisk del på universitetets fårfarm där vi utförde avföringstester för mask och även avmaskade. En annan vecka var vi på kofarmen och diskuterade mineraler och deras inverkan på djurhälsan och vilka sjukdomar som kan uppstå vid brist på olika mineraler samt hur betesmarkerna måste skötas för att undvika detta.

Föreläsning
Mys

En väldigt givande kurs, kanske särkilt om man ska ta över familjegården i framtiden som många av mina kursare i just denna kursen skulle, men inte en utav mina favoritkurser här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *