Projektarbete

Den här veckan håller vi på med ett grupparbete. Vi ska söka information om små sällskapsdjur som fåglar, ormar, gnagare med flera och kolla upp hur deras näringsbehov ser ut, vad de ska äta och inte ska äta och liknande områden och sedan redovisar vi för varandra i halvklass på torsdag och fredag.
Förutom detta så hade vi en föreläsning i energimetabolism igår, en i foderhygien idag, imorgon ska vi ha en i hundar och katters näringsfysiologi och näringsbehov, och på torsdag har vi en föreläsning i praktisk utfodring av hund och katt. Det är mycket att lära sig även fast kursen är så pass kort som den är, vi började kursen förra veckan och nästa vecka på fredag går vi på jullov, och efter jul har vi bara fyra dagar schemalagda innan tentan och sen är kursen slut! Det är ändå väldigt skönt med en kort kurs nu eftersom den förra kursen var så pass stor och väldigt mycket att plugga in. Misstänker att nästa kurs också kommer vara en tung kurs så det är ju väldigt snällt att de har slängt in en mindre kurs i mitten så att man får ett litet avbrott åtminstone 😅
Kom ihåg att ni kan kommentera om ni har några frågor om djursjukskötarprogrammet eller SLU så ska jag göra mitt bästa att försöka svara!

4 kommentarer

  1. Ingen fråga, men roligt att följa dig och den här bloggen då jag själv hoppas komma in på dss-programmet nästa år om HP går bra!

    1. Vad kul! Håller tummarna för att högskoleprovet går bra, jag kom själv in med hjälp av det 🙂

  2. Hej! Jag undrar om du bor på campuset: får en ha hund på boendet på skolan? Vet att de (väl) är förbjudna i klassrum men om man har hund finns det möjlighet på campus? 🙂 tack!

    1. Hej!
      Ja, där jag bor hos Ultuna studentbostäder så är djur tillåtna i de flesta lägenheter! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *