Dissektion och tentaplugg

Igår hade vi dissektionen av mink. Jag tyckte det var lite jobbigare än när vi dissekerade organ förra veckan och när vi har tittat på demonstrationerna på katt, för katten ser bara ut som att den sover, medan på minkarna så syns det klart och tydligt att de är döda och nog har varit det ett bra tag också. Om det är någon som undrar om hundarna och katterna som lärarna demonstrerar på för oss förresten så kan jag berätta att det är djur som har skänkts till undervisningen av deras ägare efter avlivning. De har avlivats pga sjukdom eller andra anledningar och har alltså inte avlivats för att vi ska titta på dem! Väldigt skönt att veta tycker jag.
Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig för jag har inte dissekerat förut men jag tycker att dissektionerna har gått bra. De är obligatoriska så det hade nog varit svårt att slippa undan om man hade känt att man verkligen inte klarade av det. Man behöver i alla fall inte känna sig tvingad att skära i organen/djuren om man inte vill det, det räcker att man är med på momentet liksom. Det kanske känns tryggt för er att läsa som eventuellt har tänkt plugga till djursjukskötare! 🙂
Kan passa på att berätta att min grupp hittade njurstenar i bägge njurarna hos vår mink och det hade inte en av lärarna sett tidigare så det var ju kul att vi gjorde en sån upptäckt. Då kändes det lite bättre också att minken inte levde längre för stenarna var så pass stora att den nog måste ha mått väldigt dåligt av dem.

Resten av veckan kommer bestå av tentaplugg för på tisdag har vi tentan! Det är som sagt en viktig tenta eftersom den är ett förkunskapskrav till en kurs som vi ska läsa i vår så det gäller att sätta den, om inte nu på tisdag så på omtentan i februari. Om det är någon kursare som läser önskar jag er lycka till med tentaplugget och med tentan! 😁

Vi hörs när tentan är avklarad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *