Första dissektionen

I onsdags hade vi vår första dissektion på programmet, av hjärta, lungor och njure från får. Vi delades in i grupper på ungefär 10 personer i varje grupp och så fick varje grupp ett ”paket” med organ att dissekera och peta på. Vi hade också handledningar att följa, vi skulle bland annat leta reda på de olika artärerna och venerna. Jag har inte dissekerat tidigare men när jag läste naturkunskap fick vi titta på lungor och hjärta från en gris så det var ingen ny situation på det sättet för mig och det är inget jag tycker är obehagligt så.
Vi får väl se vad jag tycker om dissektionen nästa vecka där vi ska dissekera en hel mink..

Nu har vi inga fler föreläsningar innan tentan så nu kör tentaplugget igång ordentligt, så studentlivet är återigen inte så jättespännande just nu kanske haha. Den här tentan är som sagt ett förkunskapskrav till en kurs vi läser i vår så det gäller verkligen att antingen klara tentan nu eller klara omtentan i februari!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *