Fysiologi

Jag ska börja plugga till tentan som vi har den 3/12 och tänkte passa på att berätta lite för er om den! Kanske någon tycker det är kul att veta vad djursjukskötarprogrammets andra stora tenta handlar om.

Sedan efter förra tentan är vi inne i den andra delen av den här kursen, Djurens anatomi och fysiologi, vilket är fysiologi och fysiologi handlar om hur levande organismer fungerar. Vi har haft mååånga föreläsningar och kommer ha sju stycken till innan tentan, plus två dissektioner. Vi har, och kommer, gå igenom allt från nervsystem till gasutbytet i lungorna till digestion hos både stora och små djur och fåglar till reproduktion till tänder och en massa annat däremellan. Det är väldigt mycket information att ta in och lära sig så det känns bra att ha tillgång till gamla tentor för då kan man alltid kolla på dem för att få ett hum om hur pass avancerad kunskap man behöver ha om varje del. En del lärare är också snälla och berättar under föreläsningarna lite mer exakt vad vi behöver kunna till tentan och på vilken nivå vilket såklart hjälper jättemycket. Det allra bästa hade ju varit att få en lista med punkter där exakt allt vi behöver kunna står snyggt uppradat haha. Vi har ju såklart tillgång till kursens lärandemål som man också kan titta på för att få en lite bättre bild av vad man ska kunna när kursen är slut (och alltså på tentan också).

På onsdag har min del av klassen dissektion av hjärta, lungor och njure. Berättar mer om det efter dissektionen för just nu vet jag inte så mycket mer om det!

Kom ihåg att ni alltid kan kommentera med frågor ni har så försöker jag svara på dem så gott jag kan, och får jag många frågor eller många frågor om samma sak så kan jag samla alla frågor i ett inlägg och svara på dem på det sättet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *