April, april

Uppsala bjuder på 20+ grader och strålande sol, lagom till valborgsfirandet som redan har börjat. Det är fantastiskt med så fint väder men också lite ångestframkallande efter förra årets torka och just nu skulle det faktiskt inte vara helt fel med lite regn.

Livet på polikliniken rullar på med hältutredningar, röntgen, koll av tänder och spiktramp. Mest hältutredningar. Nästan bara hältutredningar faktiskt. Jag förstår att det är vanligt och viktigt men som djursjukskötare blir min enda uppgift att klippa päls och steriltvätta inför ledinjektioner, i sällsynta fall får jag äran att springa fram och tillbaka med hästen om ägaren inte är i form att springa. Jämfört med hur det var på operationsavdelningen så är rollen på polikliniken verkligen att vara veterinärens assistent. Att gå en treårig utbildning och sedan jobba med att tvätta hästben tycker jag känns lite överdrivet, så i framtiden lär jag nog inte hamna på en poliklinik för hästar. Men vem vet.

All personal som jag svansar efter är i alla fall otroligt trevliga och tar hand om sin vilsna praktikant på bästa sätt!

Älsklingskatten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *