ENHÖRNINGEN

Idag har jag sett en riktig enhörning!

Ganska så riktig i alla fall. Det var nämligen en söt liten häst som hade en tand som växte i pannan! Naturen är rätt så cool ibland faktiskt. Någon gång i hästens liv har alltså cellerna nedanför ena örat bestämt sig för att börja bilda en tand, som idag var ca 4×2 cm stor. Tanden togs bort efter lite vickande och hackande och enhörningen fick bli en vanlig häst igen.

Det märktes att detta är en ganska ovanlig åkomma då flera veterinärer och praktikanter kom för att titta på – och vilken tur jag hade som redan är på operationsavdelningen! Den enda nackdelen var nog att det var så intressant att titta på vad kirurgen gjorde att djursjukskötar-uppgifterna glömdes bort litegrann.

Lurvis i solnedgången

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *