Vecka 2

Oj vad tiden rusade iväg! Tänkte att jag skulle uppdatera här varje dag på praktiken, men det har i princip varit upp på morgonen, åka till praktiken, komma hem, äta mat, somna på soffan. Har inte riktigt hunnit vänja mig vid 40-timmars arbetsveckor ännu. Såhär ska det alltså vara resten av livet, *pust*.

Har i alla fall kommit in lite bättre i rutinerna på operationsavdelningen nu. En stor del av tiden står jag fortfarande som en förvirrad fågelholk och undrar vad tusan jag ska göra, men är lite mer aktiv än i förra veckan vilket känns bra! Har fått intubera några fler gånger, och även lagt urinkateter. Under vår anestesikurs fick vi tips om att det är bra att lägga en urinkateter då en kissnödig häst gärna ställer sig upp för fort när den ska vakna efter operationen, och det blir då stor risk att den skadar sig då den fortfarande är snurrig efter alla sövningsmedel. Det går inte riktigt att gå in och hålla i den, då det är 500kg häst som gör som den vill.

Förutom praktiken så börjar våren sakta komma till Uppsala, det är fortfarande frost på morgonen men solen skiner och det är så sköönt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *