IRLAND

Jösses alltså. Nu är det på riktigt. Jag fick i förra veckan bekräftat att jag ska ha fyra veckors praktik i Galway på Irland! Hur coolt är inte det??? Nu gäller det bara att fixa något vettigt boende och börja kika på flygresor!

Jag har ärligt talat varit ganska otaggad på praktiken överlag, men nu har jag något spännande att se fram emot! Tyvärr gjorde jag misstaget att kolla på hur vädret brukar vara i Oktober, och det är tydligen Irlands regnigaste månad… Men landet är ju känt för sitt regn så det är väl bara rätt att jag får uppleva det på riktigt!

Mindre än ett år kvar, nedräkningen har börjat!

2 kommentarer

 1. Jag läser första året nu och jag blev jättenyfiken på praktik utomlands. Hur går det till med praktiken? Hur gjorde du för att få din praktik utomlands? Eller så kanske du vet vem jag kan prata med? Förresten, jag har bott i Irland och det är helt magiskt, både människor och landet. Bra val

  1. Kul att du är intresserad av att åka utomlands!! För oss har det fungerat så att vi själva får leta upp ett ställe att vara på och se till att de skriver på ett avtal med SLU. Praktiken är totalt 20 veckor uppdelad i fyra perioder, och en av dessa får man spendera utomlands – alltså fem veckor.
   Jag gjorde så att jag bestämde mig för att jag ville vara på Irland och googlade på djursjukhus där, sen mailade jag säkert 10-15 olika innan jag fick svar haha. Tyckte Galway verkade coolt och fick svar från en klinik där. Har absolut ingen aning vad som väntar mig, men det ska bli riktigt spännande!
   Boende och allt får man fixa själv, och vad som gäller under hela praktiken är att man inte får någon ekonomisk kompensation för resor osv – så börja spara pengar redan nu.
   Hoppas du fick svar på dina frågor, annars är det bara att fråga igen 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *