VERKSAMHETSFÖRLAGD UTBILDNING

Årskurs två på djursjukskötarutbildningen innehåller den trevliga kursen som heter ”Sjukvårdslära och verksamhetsförlagd utbildning 1”. Eller praktik, som man ju också kan säga. Ärligt talat har jag lite blandade känslor om detta, då det i princip kommer innebära totalt 20 veckors jobb på hittills okänd ort, förmodligen ensam, förmodligen inte i Uppsala, förmodligen långt ifrån alla kära klasskamrater. För ett år sedan kändes det som att utbildningen var huur lång som helst och att mina tre år skulle ta en evighet, men nu har jag snart gått halva och vill liksom inte slösa bort studietiden på att jobba. Det är helt enkelt för roligt att plugga.

Praktiken är uppdelad i totalt fyra fem-veckorsperioder, två på vårterminen i tvåan, två på höstterminen i trean. Om man vill får man göra en av dessa perioder utomlands, vilket jag faktiskt inte kan låta bli att göra. Hur coolt vore det inte att få se hur det funkar på ett djursjukhus i ett annat land än Sverige? Jag har mailat runt till nästan 20 kliniker på Irland, då jag blev helt förälskad i detta land när jag var där förra sommaren, och kan tänka mig att bosätta mig där en kortare period i framtiden. Hur som helst har jag i alla fall fått svar från en klinik, och plötsligt blev det på riktigt. Ska jag verkligen åka dit? Jag? Vi får väl se.

Jag som har jobbat hela sommaren efter ettan inser nog ändå hur otroligt mycket man lär sig av att få göra saker på riktigt istället för att bara höra om dem i en föreläsningssal, så det ska ändå bli kul att få komma ut och prova på mitt framtida yrke.

Söt ponny på Irland 2017

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *