Palpationsövning

Nu har vi ju börjat med rehab kursen. Den enda vi har som ingår i programmet. Sen kan man välja att gå tilläggskurser på masternivå om man vill. Men vi har börjat kursen igår med att ha en repetition på anatomin. Dvs att vi hade en lektion där läraren gick igenom alla muskler på en dissekerad hund. Inte det roligaste som finns men den har funnits här på skolan i tio år och används flitigt för att visa muskler och annat för både oss och veterinär studenterna. Men idag har vi haft en palpationsövning! Väldigt roligt. Först var vi hos hästarna som finns här på skolan och klämde och kände och försökte lokalisera muskler, leder och ligament. Sen hängde vi med skolans egna beaglar och de hundar som vissa i klassen tagit med sig. Så jag hängde med Tyra här på bilden och palperade igenom hennes muskler som vi ska kunna latinska namn på och funktion och allt annat. Det är en kort kurs men man ska trycka in mycket information i huvudet. Men det som gör det lättare är att man får gulla med riktiga hundar och faktiskt känna igenom hur musklerna rör sig när hunden rör sig. Tyra var glad hon, hon fick godis och fick dela ut massa pussar, hur kan man inte vara nöjd då liksom! Klassen var också glad, ett härligt avbrott från föreläsningar att få massa nospussar och god 

4 kommentarer

  1. Hej! Jättekul att läsa om vad man kan göra som djursjukskötare, vad man pluggar osv. Jag är jättesugen att söka till hösten, det enda som hindrar mig är att jag är riktigt rädd för att redovisa. Någon redovisning per termin kanske jag skulle kunna lida mig igenom (vet ju att det är redovisningar på i stort sätt alla utbildningar) men jag skulle nog inte klara om det var det var och varannan vecka. Skulle uppskatta jättemycket om du kunde ge en ungefärlig bild av hur det ser ut på den fronten? Tack på förhand och tack för en fin blogg!

    1. Det är redovisningar på en del saker såklart, det är på alla utbildningar som du själv säger. Det är inte hela tiden men en del saker måste ju redovisas men det görs alltid i grupp! Men någon liten redovisning per kurs brukar det oftast bli. En del kurser har inga redovisningar utan bara tentor så det är lite blandat. Jag har inte gjort en enda redovisning själv utan alltid haft min grupp som backat mig och då känns det mycket lättare. Det är flera i min klass som också avskyr att redovisa men det funkar för de vet att alla är nervösa och att det inte gör något om man tappar bort sig. Och att man har sin grupp som står bakom en och kan hjälpa till om man tappar sig. Så jag tycker inte att du ska se det som något som hindrar dig från att söka! Sök utbildningen och genomlid lite redovisningar så slipper du redovisa för resten av ditt liv sen om du vill. 🙂

    1. Hej vi är 40 personer sista året, vi var 50 när vi började men nu ökar det antalet platser för varje år så dom som går första året nu är 80 personer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *