Ny termin och kursstart

Kursintroduktion idag på nya kursen. Rehabilitering inom djuromvårdnad. Och det handlar ju då om hur man på bästa sättet rehabiliterar efter skador och pga ålderåkommor som de flesta djur får. Det var en kickstart på terminen om man säger så. Sista halvtimmen på föreläsningen gick läraren igenom alla muskler i hundens kropp…. Alla!!! Det ska vi kunna… Namn, placering, fästningspunkter och funktion. Japp det är tur att tentan är i slutet av mars 😂

Jag är en sån som tar med datorn och antecknar, min studieteknik har ändrats mycket genom åren. Från början antecknade jag för hand och renskrev sedan på datorn för att det bättre skulle fastna i huvudet. Men det slutade alltid med skrivkramp i handen och så hann jag ändå inte anteckna allt. Nu gör jag allt på datorn på en gång, jag förbereder innan föreläsningen (om vi får tillgång till PowerPointen innan) med att kopiera över all text i ett Word dokument som jag kan strukturera upp. Sedan behöver jag bara anteckna det som sägs utanför den text som står. Beroende på lärare så behöver man anteckna olika mycket. En del svävar ut väldigt mycket från presentations bilderna och del säger bara det som står. Det är väldigt stor skillnad mellan föreläsare.

Vi får se hur den här kursen artar sig. Att plugga i massa latinska namn på muskler är ju inget jag gärna sätter mig och gör när jag man kan göra andra saker om jag säger så 😂

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *