Gysinge och Färnebofjärdens nationalpark

Hej!

I tisdags var vi på ytterligare en exkursion/studiebesök/utflykt. Vi åkte nämligen upp till Dalälven för att besöka Gysinge naturområden och Färnebofjärdens nationalpark och naturum! Vi blev bland annat guidade i ett område där de anlägger planerade bränder för att gynna arter som är beroende eller främjas av skogsbrand. Det var väldigt lärorikt men tyvärr var det (iallafall för mig) svårt att koncentrera sig, eftersom det fanns så himla mycket mygg! Tydligen hade många av äggen hunnit kläcka på grund av det sommarväder som har varit nu under nästan hela maj. Trots att jag rollade in hela kroppen med myggmedel envisades myggorna med att hålla sig nära!

Vi fick gå runt en del i nationalparken och åkte sedan för att titta på Färnebofjärdens naturum. Där fick vi lära oss om områdets olika naturtyper och om växter och djur som trivs där. Jag och några fler i klassen deltog även i en tipspromenad, som jag hoppfullt väntar resultat på! Personligen så tycker jag väldigt mycket om konceptet med naturum. De är ofta väldigt fint och smart utformade. Det ger en bra förutsättning för människor att ledas ut i naturen! Naturum kan ses som ett naturmuseum, som har i uppgift att bland annat lära ut om de omringande naturmiljöerna.

Det blev mycket bilåkande, men en trevlig dag! Dagen avslutades med att vi fick tillbaka våra sista biologiuppgifter. Det hade gått bra. Nu är jag ledig på riktigt!

Ha det fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *