Ut på tur (typ)

Hej!

Och så var det maj. Igår skrev vi det andra och näst sista kemiprovet. För min del kändes det okej, men blir lätt osäker i efterhand. Idag har vi haft energitema på förmiddagen, där både fysik, kemi och biologi hade sin del. Jag skulle säga att det främst kretsade kring global uppvärmning och människans påverkan på naturen. Flera viktiga aspekter togs upp och jag kände att jag lärde mig nya grejer!

På eftermiddagen hade vi biologi. Då började vi med att göra ett experiment som vi kommer att skriva en laborationsrapport om. Vi testade våra respektive koncentrationsförmågor efter att antingen ha gått en rask promenad på en kvart, eller efter att ha suttit inne och slappat under samma tid. Prestationerna mättes i en snabb färgövning som vi kom åt genom våra mobiler, som vi gjorde både innan promenaden/vilan och efteråt. Dagen avslutades med att vi gick ut i regn och kyla tittade en snabbis på några platser och växter på campus.

Imorgon hoppas vi på bättre väder! Då ska vi faktiskt ut och skåda fågel i närheten av Lundellska skolan (som ligger rätt nära SLU). Det ska bli roligt! Jag har själv skådat lite fågel tidigare (tack, mamma och pappa) men kan tyvärr inget. Jag ser verkligen fram emot morgondagen. Att vara ute i fält och verkligen se och uppleva naturen är ju det bästa med biologin! Tycker jag i alla fall, hehe!

Ha det jättebra!

Jag lyckades inte få in den tänkta bilden (på grund av för stor filstorlek), så här kommer ett taffligt foto jag tog på en teckning jag gjorde en gång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *