Kemi och studiebesök

Hej!

Numera pluggar jag en del kemi. Det är nästa examtination. Vi har lärt oss om syror och baser, reduktion och oxidation samt termokemi. Vi har även pratat lite organisk kemi, men det kommer antagligen bli mer av det till nästa examination. Totalt kommer vi ha haft tre kemiprov när vi slutar (om snart en månad?!). Personligen tycker jag att det vi läser nu är ganska klurigt. Det är mycket nytt, även om jag sedan tidigare vet lite om syror och baser. Och energi var ju nästan praktiskt taget vad hela vår fysikdel handlade om.

På tal om fysik så var vi på studiebesök när vi hade fått fysikprovet avklarat! Förra veckan var vi nämligen ute i Jälla, på Jällagymnasiet. Där har de naturbruksprogram och vi fick kolla in skolans biogasanläggning, solpaneler och många av deras djur. Det var en kul och avkopplande resa, där vi fick lära oss en hel del! En extra rolig grej var att vår fysiklärare tidigare hade jobbat där och kunde visa oss en del experiment med olika verktyg som han hade tillgång till där.

Hoppas ni mår bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *