Tillbaka till plugget!

Hej!

Igår kom jag hem till Uppsala. Har haft några fina dagar i Göteborgstrakten och i Östergötland. Idag sitter jag framför min laptop i mitt studentrum. Jag har haft det riktigt bra och är nu ”redo” att börja plugga igen. Hoppas ni har haft det fint!

Mitt mål för dagen är att skriva klart laborationsrapporten vi har fått i uppgift i kemin. Vi skulle ta reda på hur mycket ättiksyra det fanns i den vinäger vi blev tilldelade. Det blev en del uträkningar. Vi har tidigare skrivit en laborationsrapport under basterminen. Det var för fysiken. Då skrev vi om värmekapacitet hos granit. Det känns bra att få pröva på att skriva såna rapporter. Tidigare har jag mest skrivit samhällsvetenskapliga uppsatser. Det var längesedan jag gjorde en riktig laborationsrapport.

Jag tänkte också plugga till fysikprovet vi har nu på onsdag. Om jag klarar tentan så är jag klar med fysiken! Vi har nämligen bara en examination i ämnet. Tidigare har vi haft två duggor för att testa på olika problem. Dock återkommer fysiken om några veckor. Då ska vi ha ett temaarbete!

Hoppas ni mår bra!

Jag skickar med bilder från en annan laboration vi gjorde i biologin innan lovet. Då extraherade vi klorofyll från spenat. Sedan tittade vi på våra små rör i UV-ljus och då sken de starkt i rött! Tyvärr fick jag ingen bild på det, hehe!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *