Om mig

Roligt att du hittade hit och att du kanske till och med har börjat följa bloggen!

Vem är då jag som skriver? Jag heter Anna Bergqvist och är en glad, nyfiken och friluftsintresserad tjej som förutom min passion för vandring, mountainbikecykling och körsång också ägnar stor del av mitt liv åt dans (framförallt Lindy Hop och bluesdans). Ursprungligen kommer jag från Stockholm men har sen fortsatt min lilla Sverigeturné via Uppsala och Jönköping för att nu ha landat i Lund där jag nyligen bosatt mig.

Hur hamnade jag då på masterprogrammet för ”Hållbar stadsutveckling”? Mitt intresse för naturen och klimatfrågor fick mig ursprungligen att börja plugga miljövetenskap på SLU i Uppsala, där jag tog min kandidatexamen 2012. Efter ett par härliga år som student i Uppsala var jag nyfiken på livet utanför den gyllene universitetsbubblan och fick efter en praktikkurs jobb på ett konsultföretag i Jönköping. Där har jag nu jobbat under fyra väldigt lärorika år med miljöfrågor av varierande slag, framförallt med miljökonsekvensbeskrivningar för olika projekt, mycket med fokus på naturfrågor.

Min nyfikenhet för att lära mig nya saker tog till sist över och jag har under en längre tid funderat på att läsa en master. Började därför leta efter en utbildning som kunde fånga upp mina intressen för hållbarhetsfrågor, stads- och samhällsplanering, projektledning och där miljöfrågorna kunde sättas i ett vidare perspektiv. Letade efter masterprogram både i Sverige och utomlands men efter mycket funderande kändes mastern i Hållbar stadsutveckling som rätt utbildning att läsa.

Så nu har jag tagit klivet ut i det okända igen, till ett nytt äventyr av två års studier på masternivå på SLUs campus i Alnarp och på Malmö högskola. Kommer här att blogga om utbildningen, livet som masterstudent, hållbarhet och mycket annat därtill!

Har du frågor, kommentarer eller andra funderingar runt utbildningen, livet som student i Alnarp eller Malmö, eller något annat är du mer än välkommen att höra av dig!
Du kan antingen kommentera på bloggen eller höra av dig genom att skicka ett mail till: anbe0005@stud.slu.se alternativt kontakta mig via LinkedIn.

DSC_0615