Onepointfivedegrees – fotovernissage på temat klimat

I Paris 2015 kom nästan hundra länder överens om att hejda den globala uppvärmningen genom att skriva under Parisavtalet. Högst 1,5 grader varmare får det bli i förhållande till förindustriell tid. Med tanke på att vi redan är uppe på 1,3 grader kan man verkligen ifrågasätta om det målet kommer att vara möjligt att klara, samtidigt visar det på hur stort behovet är att fortsätta kommunicera frågan och att agera på den kunskapen.

Landskrona Foto, en organisation som vi tidigare träffat som en del av vårt projekt, bjöd in min grupp till dagens vernissage av fotouställningen Onepointfivedegrees i Teckomatorp. Trevligt avbrott i projektarbetet på ett tema som samtidigt är väldigt relevant för vårt projekt.

Utställningen genomförs i samarbete med Landskrona Svalöv Renhållnings AB (LSR) och är ett sätt att uppmärksamma klimatfrågan på ett väldigt berörande sätt. Utställningen kommer att finnas ett par månader i Teckomatorp innan den flyttar vidare till Landskrona. Landskrona foto arbetar mycket med fotografi i stadsrummet genom att ställa ut stora fotografier på olika offentliga platser. Och det är något speciellt med de här storskaliga bilderna, de berör en på ett sätt en liten bild inte kan göra. Det känns nästan som att man är en del av den bild man betraktar. Jag låter bilderna tala för sig själva.

 

Landskrona foto är också en spännande aktör i Landskrona som jobbar mycket med att bygga upp en ny identitet av Landskrona som stad. Att ändra bilden av Landskrona som en varsstad till en stad där fotografi och kultur står i centrum. Bland annat anordnar de en internationell fotofestival sedan ett par år tillbaka som verkligen satt staden på kartan. Det är spännande att ta del av hur olika aktörer jobbar och se vilken roll kulturen kan ha i en hållbar samhällsutveckling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *