Samhällets behovstrappa

Förra veckan hade vi en idéworkshop med Drivhuset som jag tyvärr missade när jag var uppe i storstan. Vi fick däremot lite material att arbeta med, och som inspiration även denna video gjord av nätverket Hela Sverige ska leva. Nätverket har tagit fram en modell inspirerad av Maslows klassiska behovtrappa och gjort om den för att visa på vad samhällen, oavsett om det är i städer eller på landsbygden, behöver för att fungera och utvecklas.

Terese Bengard som är verksamhetschef för Hela Sverige ska leva berättar om modellen i videon nedan. Den är bara ca 6 min lång, så varför inte passa på att ta en kort paus och kolla in filmen när du ändå är här?

Visste du förresten att Hela Sverige ska leva i samarbete med ett par fler organisationer tagit fram en sida som heter fria metoder? Här hittar du ett helt bibliotek med tips på metoder att använda vid lokal utveckling, alltifrån tips för att påbörja kreativa processer, stöd för att hålla möten, processledning och mycket mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *