Äntligen vår!

Nu är det äntligen vår, på riktigt! Solen skiner och det blåser in varma vindar över Skåne. Fick familjebesök i helgen och igår gav vi oss iväg på en cykeltur till nationalparken Dalby Söderskog. På vägen passerade vi av en slump Billebjers naturreservat (som förutom att vara naturreservat också ingår i EUs nätverk av skyddade områden, sk. Natura 2000 områden). Fantastisk plats som tidigare varit stenbrott, idag får man en fin utsikt från klippan i området, perfekt för en lunchpaus! Är man intresserad av både vanliga och ovanliga växter är det här också en fin plats att besöka lite senare under våren och sommaren. Om ett par veckor kan ni nog räkna med att lövskogsbackarna i både Billebjer och Dalby Söderskog är fulla med vitsippor!

Det var länge sen jag gav mig ut på cykelutflykt, men nu när det börjar bli varmt igen känns den knappa milen till Dalby inte alls särskilt lång – det blir nog fler cykelturer hit och till andra platser i Skåne framöver!

Utsikt från klippan i Billebjers naturreservat. Nedanför sträcker sig en rullstensås med en och ljung. Bortom åkrarna, till vänster i bilden skymtar Dalby Söderskog.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *