Gospel, skog och en liten överraskning!

Helgen innebar välbehövlig vila och några mindre äventyr. I lördags for jag iväg på en dagsutflykt till Kristianstad för att träffa en av mina fina vänner från Uppsalatiden. Vi fikade, lagade mat och hann även till min stora glädje med en långpromenad i skogen i trakterna runt Ivösjön. På söndagen var det äntligen premiär för min första gospelkonsert! Har nyligen gått med i en gospelkör i Malmö för att komma igång med musicerandet igen. Åh så roligt det var! Det brukar vara väldigt härlig stämning på repen, men det är något helt annat att sjunga inför publik tillsammans med ett par riktigt skickliga musiker.

Måndagen började med förberedelse av ett seminarium följt av grupphandledning för ett projekt vi ska genomföra i kursen ”Hållbar urban mobilitet”. Jag och en kursare ska skriva på temat Lundalänken – den nya spårvägen som ska byggas i Lund i koppling till det bidrag kommunen fått via stadsmiljöavtalen, ett statligt stöd för hållbara transporter. Vi har väldigt många tankar om hur vi skulle kunna vinkla vår studie men än så länge behöver vi klura lite till på vilken konkret frågeställning vi vill jobba med. Det svåra är ju att avgränsa sig och att dessutom hitta en frågeställning som kan bidra med nått nytt perspektiv!

På tal om mobilitet så låg det en mycket trevlig överraskning från Skånetrafiken i brevlådan idag – ett 2 veckors gratis jojo kort som gäller i hela Skåne! Sådana trevligheter dyker tydligen upp när man har folkbokfört sig här i Lund. Fint exempel på en knuff i rätt riktning (även om jag nu kanske inte tillhör den målgruppen som behöver ändra mina resvanor i någon högre grad, åker mest kollektivt, går och cyklar). Men uppskattat var det oavsett, perfekt så här lagom till att jag ska börja göra fler helgutflykter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *