Tidig morgon och nätverkstips

Morgontröttheten till trots (att gå upp tidigt är inte riktigt min grej) så blev det en snabb tur förbi Malmö på morgonen där tankesmedjan Fores höll i ett frukostseminarium om COP22 mötet i Marrakech som startar idag. Var en riktigt intressant paneldebatt med representanter från politiken, näringslivet och forskningen. Hoppfullhet fanns inför COP mötet, även om det är lättare att lova än i praktiken genomföra förändringar – lite som på nyårsafton. Att ge nyårslöften är en sak men att sen att hålla dem..ja ni vet säkert själva! Som det ser ut nu kommer inte heller Parisavtalets löften att räcka för att nå målet att begränsa uppvärmningen av jorden till klart under 2 °C. Det diskuterades också hur näringslivet allt mer tagit stafettpinnen från miljörörelsen och att det finns många lösningar att implementera – men att regelverk måste ändras och bli mer proaktiva.

Kan verkligen rekommendera er att gå på såna här seminarier, det finns fullt av liknande evenemang i Lund och Malmö om diverse frågor som rör sånt vår utbildning fokuserar på. Har faktiskt börjat sammanställa lite tips på bloggen över nätverk som kan vara intressanta att hålla koll på! Sidan hittar ni här eller genom att klicka på fliken ”Tips nätverk!”.

Eftermiddagen tillbringas ute på Alnarp – och här är det verkligen härligt höstlikt!

img_2586

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *