Söndagsmys och summering

Än en gång har tekoppen kommit fram och värmeljusen är tända. Det gäller att göra det lite mysigt hemma när man sitter och skriver hemtenta och läser artiklar på en söndagseftermiddag.

img_2578

Den här veckan har vi bytt fokus från ekologisk till social hållbarhet på kursen vi läser på Malmö högskola. Vi har diskuterat alltifrån hur man kan definiera social hållbarhet, vad som skulle kunna vara lämpliga indikatorer för att mäta social hållbarhet till normativa principer och maktfrågor. Det här fältet med politiska och samhällsvetenskapliga teorier är ganska nytt för mig som har en naturvetenskaplig bakgrund. Det är utmanande men också en av fördelarna med den här utbildningen, att få sätta sig in i nya ämnesområden och perspektiv.

På Alnarp har de senaste seminarierna och föreläsningarna haft fokus på interaktionen mellan stad och land, landsbygdsutveckling och den urbana normen. Uppskattar verkligen att de här frågorna kommer upp i utbildningen, att det inte bara är stadsrummet som står i fokus. Men självklart har vi också pratat och läst en hel del om stadsrummet och stadens form, bl.a. om hur staden kan planeras för att bli mer människovänlig genom olika trafikåtgärder som traffic calming, prioritering av gång och cykeltrafik m.m.

Ska fortsätta skriva en stund till på hemtentan, sen ska jag ta kväll och ladda inför nästa vecka. På SLU bjuds det imorrn på föreläsning med fokus på djur i stadsrummet och hur de kan bidra till en hållbar stadsutveckling och i Malmö kommer vi ha en gästföreläsning från Stena fastigheter om stadens form och social hållbarhet. Utöver det blir det träning, möte med ett matkooperativ i Lund och så bluesdans i helgen i Göteborg!

Vi hörs i veckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *