Äntligen fredag

Så var det äntligen fredag! Veckan har bestått av en hel del läsande, föreläsning, seminarium, en miljöhistorisk stadsvandring i Malmö och en mycket spontan tur tillsammans med en kursare till ekostaden Augustenborg i Malmö, där MKB (fastighetsbolag i Malmö) invigde ett innovativt och nytt boendekoncept kallat ”Greenhouse”. Spännande att se hur olika aktörer försöker skapa hållbara lösningar i praktiken! Har även påbörjat den stora utmaningen med att hitta Malmös bästa falafel (de sägs ju vara exceptionellt bra här nere). Än så länge har jag inte blivit besviken 🙂

Men nu är det fredag och definitivt dags att packa ihop böckerna, ge sig ut i solen och njuta av helgen!

Avslutar med att skicka med er en kortfilm om urbaniseringens utmaningar och möjligheter för att summera denna veckas tema.

Trevlig helg!

2 kommentarer

  1. Hej Anna! Lycka till med studierna och det är kul att läsa om vad du lär dig på vägen! På vilket sätt hoppas du få använding av dina master-kunskaper i framtiden?

    1. Hej Björn! Stort tack, roligt att du följer bloggen.

      Jag tror att jag genom att läsa mastern både kommer bidra till att vidga mina perspektiv och skapa en djupare förståelse vad gäller de utmaningar vi står inför vad gäller samhällsplanering och hållbar utveckling. Tänker också att utbildningen kan bidra med att ge mig verktyg för hur man kan arbeta med de här frågorna. Mastern i ”Hållbar stadsutveckling” bygger mycket på att skapa en tvärvetenskaplig förståelse, något som det finns ett stort behov av ute i arbetslivet. Ett problem idag är att vi har många specialister i diverse områden som inte kommunicerar med varandra och förstår varandras olika perspektiv. Jag hoppas på att kunna utgöra en brygga däremellan i framtiden.

      Hoppas det var svar på din fråga 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *