Första hemtentan

Kurserna har kommit igång på riktigt och rutinerna börjar lägga sig till rätta efter en hektisk skolstart. Vi har fått våran första hemtenta! Växtproduktionskursen rullar på och nu i början av tredje året kände kursledarna att det var dags för oss treor att testa på en hemtenta. Vi har fått sex större frågor som vi under en vecka ska besvara med hjälp av böcker, internet och de kompendier vi fått under kursens gång.

Exempel på några av frågorna

  • Vilken effekt har jordskorpa på uppkomst, markandning, infiltration, och avdunstning?
  • Förklara varför en styv lera måste plöjas på hösten även för vårsådd
  • Vad talar för och emot direktsådd under svenska förhållanden?

Under veckan har man haft tid att ordentligt läsa in sig så att svaren på frågorna blir mycket mer djupgående än vad de skulle varit på ett vanligt tentatillfälle. Under kursen använder vi boken Vår mat som är en jättebra bok om Sveriges jordbruk som tar upp allt från vilken mat som har störst utsläpp till vilka vägar växthormoner rör sig genom växten. Även fast jag nu lusläst bokens kapitel om markprofiler tycker jag att boken är lika bra och gillar verkligen att plugga i den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *