Framtidsplaner?

När man är inne i sina tentaperioder blir det lätt att man blir stressad och uttråkad. Då jag är en målmedveten människa är det viktigt för mig att sätta upp mål så att jag har någonting att sträva mot. Vad vill jag göra om 10 år? Vilken arbetsplats vill jag jobba på? Vad vill jag närmare bestämt jobba med? Sånt kan jag gå runt och tänka på ofta och ännu mer i tentaperioder så att man peppar sig själv med varför jag faktiskt måste klara tentan jag pluggar till.

Eftersom agronomyrket är så brett, så finns det många olika områden man kan jobba med och många olika arbetsgivare som privata företag, myndigheter/statlig nivå eller kommuner. Arbetsmarknaden ser också väldigt god ut för mark/växtagronomer, just nu är det väldigt stor brist på mark/växtare!

Jag skulle vilja jobba med någon slags utveckling, fördjupa mig mer kring växtnäring och jobba kring det, eller med bekämpningsmedel. Någon slags utveckling av skydd mot växtpatogener i växtodling som inte tär på miljön men ger ökad skörd skulle jag vilja vara med och utveckla. Ju fler kurser man läser ju fler områden villl man fördjupa sig inom. Det finns mycket att göra minst sagt efter examen!

Publicerat den
Kategoriserat som Framtid

av enal0002

Jag heter Elin Almén och går 2:a året på agronomprogrammet - mark/växt. Du kommer få följa min vardag i skolan, på kåren och med mina underbara vänner. Välkommen hit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *