Hur fungerar det med studentbostad i Uppsala?

I Uppsala kan det vara ganska knepigt att få tag i bostad så det gäller att ha alla tentakler ute och inte ha för höga krav men samtidigt inte bli lurad av för höga hyror.

Jag började smått titta efter studentbostad när jag sökte in till mark/växtagronomutbildningen i april 2016. Jag gick med i olika bostadsköer och facebookgrupper. Jag fick tag i ett studentrum i andrahand genom en facebookgrupp ”alla vi som bor på Gälbo/Kronåsen”, studentbostäderna som ligger precis bredvid Campus Ultuna, alltså Susbo:s bostäder. Jag hyrde en termin i andrahand och fick sedan ett förstahandskontrakt några månader in på första terminen. Jag trivs bra att bo i studentkorridor så nära skolan. Man känner sig aldrig ensam i då man har ett gäng med härliga korridorsgrannar. Det blir också en bra sammanhållning då alla som bor här också pluggar här på SLU. Vi är också många i min klass som bor här så man har alltid nära till varandra. När man bor i korridor brukar man ha 10-månadereshyra,  det har jag. Då betalar man inte hyra på sommaren när man, som de flesta åker hem till föräldrarna över sommarlovet.

Är du intresserad av att börja plugga på Ultuna tycker jag absolut du ska ställa dig i Susbos bostadskö. Här finns både studentkorridorer, dublettlägenheter och vanliga lägenheter. http://susbo.se/index.html 

Inne i Uppsala finns också korridorsboenden (Rackarberget) samt i Flogsta som är ett studentområde några km nordväst om Uppsala, man kan ställa sig i kö genom Uppsalas bostadsförmedling https://bostad.uppsala.se  

SLU har även sammanställt ännu fler bra länkar för en bostadssökande, spana in! https://www.slu.se/utbildning/studentliv/bostad/bostader-uppsala/  

Hoppas detta kan vara till hjälp för framtida studenter!

 

Här listar jag fler + med att bo på Gälbo/Kronåsen

+ Alltid nära till skolan
+ Nära till skogen/friluftsområde
+ Ok avstånd till butiker (Gottsunda centrum)
+ Bra cykelvägar till Uppsala (5 km bort) och bra bussförbindelser
+ Djurvänligt område, det finns alltid något sött lurvigt man kan gosa med.
+ Trevliga korridorsgrannar / vanliga grannar!
+ Lugnt område

Publicerat den
Kategoriserat som Studenttips

av enal0002

Jag heter Elin Almén och går 2:a året på agronomprogrammet - mark/växt. Du kommer få följa min vardag i skolan, på kåren och med mina underbara vänner. Välkommen hit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *