Examen på Ultuna

Igår var det examensbal här på Ultuna. Det var ungefär 20 agronomerna som tog examen och fick sina agronomringar och examensbevis, en väldigt fin högtidsstund och man kan inte undgå att bli lite rörd ändå..

Det är kåren (traditionsutskottet och klubbmästeriet) som ordnar examensceremonin, sittning samt fest på kåren senare –  Luciabalen. Eftersom min kompis Elin och jag är kårens fanbärare var vi med och fanbärde under ceremonin.

Det startar redan på fredagskvällen då det är ringverspub på kåren. På lördagen började ceremonin på eftermiddagen i aulan. Många bjuder in familj och vänner sedan hålls det tal av kårordförande, kårens inspektor mm., priser delas ut och inte minst får alla examenstagare examensbevis och sin agronomring (dock inte obligatoriskt).

Elin och jag höll kårfanan och den svenska fanan genom procissionen och på scen. Under ceremonin finns det fler marskalker som hjälper till. Det kan vara att dela ut programblad, blommor till de som talat eller tagit emot pris och avbytare till fanbärarna. Några sätt man kan engagera sig i kåren alltså.

Elin och jag efter ceremonin.

Publicerat den
Kategoriserat som Kåren

av enal0002

Jag heter Elin Almén och går 2:a året på agronomprogrammet - mark/växt. Du kommer få följa min vardag i skolan, på kåren och med mina underbara vänner. Välkommen hit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *