Jordbruk och Politik under 1900-talet till idag

Titeln är namnet på en av våra föreläsningar i Landsbygdsutveckling. Under förmiddagens föreläsning gick vi igenom hur jordbruket förändrats genom årtionden till det den är idag. Vi har pratat översiktligt om livsmedelsproduktionen, foder till djur, ledarskap och företagande.  Vi har även pratat om hur vi historiskt sett har en ökad produktion i jordbruket. Liksom det att vi globalt sett har större tillgång till livsmedel per person, trots befolkningsökningen. Vi pratade även om hur vi har utvecklat en central resursbas med naturresurser och arbetskraft, som har används för att utveckla andra sektorer.  

Under eftermiddagen gick vi igenom Ekonomiska Styrmedel, där vi diskuterade köttskatt. Detta var väldigt givande då vi under morgondagen har en retorikövning i argumentation med Retorikern Miak Hietanen från Uppsala Universitet.

När tankarna inte är på ekonomi eller landsbygdsutveckling tänker jag på surdegen som står där hemma och bubblar ovanför kylskåpet. Vi hade en kurs i Livsmedelsteknologi under andra året, då vi fick lära oss mer om glutenbildning och surdeg. För att repetera den kunskapen sätter jag igång med diverse brödbaks-experiment med surdeg gjort på olika mjöler. Till helgen blir det utbakning av bröden och smaktest! 

Surdeg gjord på råg- och vetemjöl

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.