Vad gör man under helgerna?

Helgen som gick spenderades i första hand med att andas ut efterveckan och tentan i torsdags. Under fredagen hade jag inte mycket energi kvar,så det blev bara en kortare sväng ut till Klättercenter med bror min, för attefter knappa timmen ge upp och istället åka och fredagshandla. Därefter gickhelgen åt festligheter, slott-sightseeing, matlagning och kanelbulls-bakning.

Det händer att man även i Uppsala, blir lite trött på staden. Det kan därför vara skönt att ha kompisar med bil eller tillgång till bil. Under helgen åkte därför jag tillsammans med några vänner ut till iittala-outleten väster om Uppsala. Vi fortsatte därefter vår utflykt i vårsolen till Wiksslott för en kortare promenad. Det känns så härligt att solen tittat fram igen och fåglarna börjat sjunga!

Nu har det däremot återigen blivit måndag och vi drar igång med Lantbygdsutvecklingsdeleni lantbruksvetenskapen. Vi hoppas gå igenom mer om naturresursförvaltning,civilsamhället, Historia, Politik, makt och identitet, levebröd och försörjningoch entreprenörskap. Som avslutning på kursen skriver vi i mars en hemtenta iLandsbygdutveckling och ekonomi, parallellt med det syntesarbete vi jobbat medunder hela kursen. Syntesarbetet handlar om att beskriva Swinninge Gods (tilldeladgård) ur ett hållbart, socialt och ekologiskt perspektiv som kan hjälpa till attdriva gården/företaget framåt. Vi kommer i syntesarbetet att presentera möjligaframtida åtgärder för gården/företaget rörande de olika agronominriktningarna-Ekonomi, Mark/växt, Husdjur och Landsbygdsutveckling.


Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.