Föreläsning om växtpatologi

Dagarna rullar på och nu känns det som om vi lär oss mer och mer om växtskydd vad gäller växtpatologi. Just idag hade vi föreläsningar om  skadegörare som insekter och växtpatologi- svampar, bakterier och virus. Dagen började redan 8:15 imorse och byggdes därefter upp i block där vi hade 2 föreläsare från Mark/växt-sidan. Innan lunch följde sedan en övning om klumprotsjuka, Fusarium (svampangrepp på stråsäd), havrebladlus samt rapsbagge där vi diskuterade hur faktorer som: breddgrader, jordart, jordbearbetning, naturliga fiender, såtidspunkt, väder och klimat, växtföljd, material av växt, växtnäring påverkar förekomsten av dessa skadeverkare. När klockan sedan slog 12, var det dags för lunch där jag satte mig ner i biblioteket för att få igenom dagens föreläsningar. 
Reflektion över tillvaron: Även fast det att dagarna är halva fungerar det relativt bra med mitt schema, då jag har haft mycket att stå i själv. Nu dagarna framöver skall jag ordna med sommarjobb, söka stipendier, laga cykeln och fixa nationskort. Jag ser fram emot Torsdag då det nämligen är dags för den traditionsenliga Stockenmiddagen. Då anordnar Jaktklubben en sittning med god mat och dans på Stockholms nation! 
 

Publicerat den
Kategoriserat som Min vardag

av sicn0001

Hej och välkommen till SLU:s student blogg. Jag som ansvarar för denna sida, heter Signe Christerson och jag läser andra året Agronom med inriktning Livsmedel. Här kan du följa min vardag, ställa frågor och läsa mer om hur det är att plugga på SLU.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.